Könnyű karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 2 tk olaj
- ízlés szerint bors és só
- friss petrezselyem
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük. A zöldségeket felvágjuk( a répát és a fehérrépát karikára, a karfiolt rózsáira szedjük) , majd azokat is a hagymához adjuk. Az egészet megfűszerezzük. Annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi, majd lassú tűznél puhára főzzük. A joghurtokat kikeverjük pár kanál meleg levessel, majd hozzáadjuk a leveshez. párpercig még főzzük,majd elzárjuk a gázt. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »