Könnyű karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 2 tk olaj
- ízlés szerint bors és só
- friss petrezselyem
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük. A zöldségeket felvágjuk( a répát és a fehérrépát karikára, a karfiolt rózsáira szedjük) , majd azokat is a hagymához adjuk. Az egészet megfűszerezzük. Annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi, majd lassú tűznél puhára főzzük. A joghurtokat kikeverjük pár kanál meleg levessel, majd hozzáadjuk a leveshez. párpercig még főzzük,majd elzárjuk a gázt. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »