Könnyű csirkés zöldségleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes fej karalábé
- 2 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szál petrezselyem gyökér
- 1,5 dl zöldborsó (házilag eltett mirelit)
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg fél leveskocka)
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk csemege paprikakrém
Elkészítése:
A hús alaposan megmossuk hideg vízben, majd felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, a répát és a petrezselyem gyökeret karikára, a karalábét kockára vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst és fehérre pirítjuk. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket (a borsó kivételével).
Ha forr, beleszórjuk a zöldborsót is. Amikor minden megpuhult, azonnal tálaljuk.
Tipp:
Egy kevés húsból és pár zöldségből készült könnyű kis leves ebédre. Krumpli és tészta diéta miatt nem került bele.
Roppant egyszerű, bő fél óra alatt megfő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »