Köménymag leves / rántott leves recept

Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- kevés köménymag
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek liszt
- 1-2 csipetnyi fűszer
- (só, őrölt bors, pirospaprika)
- néhány babérlevél
- friss petrezselyem
Elkészítése:
Ez egy rántott alapleves, ami több levesnek, például a csorgatott tojásleves alapja is. A zsírt felforrósítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megpirítom, majd a lisztet hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.
A tűzről levéve folyamatos keverés mellett (vigyázva, hogy le ne égjen) őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, amennyit szeretnék. Ha sűrűbbre szeretném csinálni a levest kevesebbet, ha lazábbra, akkor többet.
Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, és felforralom. Kész is a leves. Lehet pirított kenyérkockákkal vagy kiflivel tálalni, de állandó keverés mellett lazán felvert tojást is bele lehet csorgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »