Kömény leves recept
Hozzávalók:
- 1 l zöldségleves
- 6 db édeskömény
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Az édesköményt megtisztítjuk, leveleit félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj és olívaolaj keverékében aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított édesköményt. Tíz percnyi párolás után megsózzuk, majd fölengedjük a zöldséglevessel, és húsz percig főzzük. A levest átszűrjük, tartalmát áttörjük, és őrölt borssal fűszerezzük. A félretett leveleket apróra vágjuk, és tálaláskor a reszelt parmezán sajttal együtt a levesre szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

