Kömény leves recept

Hozzávalók:
- 1 l zöldségleves
- 6 db édeskömény
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Az édesköményt megtisztítjuk, leveleit félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj és olívaolaj keverékében aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított édesköményt. Tíz percnyi párolás után megsózzuk, majd fölengedjük a zöldséglevessel, és húsz percig főzzük. A levest átszűrjük, tartalmát áttörjük, és őrölt borssal fűszerezzük. A félretett leveleket apróra vágjuk, és tálaláskor a reszelt parmezán sajttal együtt a levesre szórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »