Kömény leves recept

Hozzávalók:
- 1 l zöldségleves
- 6 db édeskömény
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Az édesköményt megtisztítjuk, leveleit félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj és olívaolaj keverékében aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított édesköményt. Tíz percnyi párolás után megsózzuk, majd fölengedjük a zöldséglevessel, és húsz percig főzzük. A levest átszűrjük, tartalmát áttörjük, és őrölt borssal fűszerezzük. A félretett leveleket apróra vágjuk, és tálaláskor a reszelt parmezán sajttal együtt a levesre szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »