Kókusztejszínes barackleves recept

Hozzávalók:
- 8 barack, nektarin és őszibarack vegyesen
- 200 ml kókusztejszín
- fél citrom leve
- fahéj
- szerecsendió
- édesítő
- friss menta
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk és egy lábasba szeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, majd annyi vizet öntünk rá, hoy ellepje. Eztuán közepes lángon feltesszük főni körülbelül 20 percre. Ízlés szerint édesítjük és fűszerezzük.
Ha letelt a 20 perc, félretesszük hűlni, majd ha már langyos, belekeverjük a kókusztejszínt. Mehet az egész a turmixgépbe, ne siessünk, dolgozzuk el teljesen homogénre! Turmixolás után tegyük a levest hűtőbe. Jó hidegen az igazi, de ha nincs türelmünk várni, pár szem jégkockával segíthetünk magunkon.
Tálaláskor vágjunk friss mentát a leves tetejére!
Tipp:
Kánikula idején jöhet minden, ami gyümölcsös és hideg. Ma például a budapesti belvárosi hőséget ezzel a szuper egyszerű, mennyei ízű, alakbarát baracklevessel vészeltük át. Pár szem barackon és kókusztejszínen kívül semmi extra nem kell hozzá, enyhén savanykás ízével és krémes állagával azonban tuti siker lesz akár egy átlagos hétköznapon, akár a vendégsereg körében. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »