Kerti zöldségleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldborsó
- 25 dkg sárgarépa
- pár szál zeller/ petrezselyem levél
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- pirospaprika
- olaj
- cukor
- 1-2 ek liszt
- 2-3 liter víz
Elkészítése:
Megtisztítom az összes zöldséget. A hagymát apró kockákra vágom, minimális olajon elkezdem dinsztelni (üvegesre pirítani).
Közben apróra vágom a sárgarépát és a kétféle zöld levelet is. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadom a borsót és a sárgarépát, ízlés szerint sót, és együtt dinsztelem tovább, míg egy kis levet enged. 1-2 evőkanál liszttel meghintem, és összeforgatom, majd az egészet felengedem vízzel. Ekkor teszem hozzá, a cukrot (ez elhagyható) a pirospaprikát, és a zöld fűszereket.
Míg meg nem puhul, addig főzöm.
A kerti zöldségleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »