Kerti zöldségleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldborsó
- 25 dkg sárgarépa
- pár szál zeller/ petrezselyem levél
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- pirospaprika
- olaj
- cukor
- 1-2 ek liszt
- 2-3 liter víz
Elkészítése:
Megtisztítom az összes zöldséget. A hagymát apró kockákra vágom, minimális olajon elkezdem dinsztelni (üvegesre pirítani).
Közben apróra vágom a sárgarépát és a kétféle zöld levelet is. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadom a borsót és a sárgarépát, ízlés szerint sót, és együtt dinsztelem tovább, míg egy kis levet enged. 1-2 evőkanál liszttel meghintem, és összeforgatom, majd az egészet felengedem vízzel. Ekkor teszem hozzá, a cukrot (ez elhagyható) a pirospaprikát, és a zöld fűszereket.
Míg meg nem puhul, addig főzöm.
A kerti zöldségleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »