Kertészleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg csomagolt vegyes leveszöldség, ha nincs akkor: sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, hagyma, petrezselyem és zeller zöld
- 1 zöldpaprika
- 1 marék zöldborsó
- só, őrölt bors
- 2 leveskocka
- 3 marék eperlevél tészta
- 1 kanál liszt
- 1 kanál zsír
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk. A fazékba tesszük a zöldborsót, és a csemege kukoricát is. Hozzáadjuk a szétmorzsolt leveskockákat és főni hagyjuk addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Belefőzzük a levestésztát és az apróra vágott zöldfűszereket is.
A Magyar minestroneként is jellemzik levesünket. Igazi tésztás, magyaros zöldségleves, amit nevezhetünk másként is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »