Kertészleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg csomagolt vegyes leveszöldség, ha nincs akkor: sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, hagyma, petrezselyem és zeller zöld
- 1 zöldpaprika
- 1 marék zöldborsó
- só, őrölt bors
- 2 leveskocka
- 3 marék eperlevél tészta
- 1 kanál liszt
- 1 kanál zsír
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk. A fazékba tesszük a zöldborsót, és a csemege kukoricát is. Hozzáadjuk a szétmorzsolt leveskockákat és főni hagyjuk addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Belefőzzük a levestésztát és az apróra vágott zöldfűszereket is.
A Magyar minestroneként is jellemzik levesünket. Igazi tésztás, magyaros zöldségleves, amit nevezhetünk másként is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »