Karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 ek liszt
- olaj
- só
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd feltesszük főni hideg vízben, a karikára vágott sárgarépával együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, kevés tejet ( én kb fél dl-t szoktam ), addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A lisztet összekeverjük az olajjal, rántást készítünk belőle. Levesszük a tűzről, pirospaprikát adunk hozzá, és hozzáadjuk a leveshez. A tejfölt elkeverjük kevés levessel, majd ezt is hozzáadjuk, valamint a felaprított petrezselymet is belekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »