Karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 ek liszt
- olaj
- só
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd feltesszük főni hideg vízben, a karikára vágott sárgarépával együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, kevés tejet ( én kb fél dl-t szoktam ), addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A lisztet összekeverjük az olajjal, rántást készítünk belőle. Levesszük a tűzről, pirospaprikát adunk hozzá, és hozzáadjuk a leveshez. A tejfölt elkeverjük kevés levessel, majd ezt is hozzáadjuk, valamint a felaprított petrezselymet is belekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »