Karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg megtiszított karfiol
- 4 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- kis csomó peterezselyemzöld
- 30 dkg sertéscsont
- 2 dl tejföl, só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira bontjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sertéscsontból főzött alapban egy kevés sóval megfőzzük. Ezalatt világos rántást készítünk a lisztből, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, simára keverjük és egy kevés hideg vízzel és a levesbe öntjük. A pró galuskákat főzünk bele, mielőtt levennénk a tűzről belekeverjük a tejfölt.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »