Karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 60 dkg megtiszított karfiol
- 4 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- kis csomó peterezselyemzöld
- 30 dkg sertéscsont
- 2 dl tejföl, só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira bontjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sertéscsontból főzött alapban egy kevés sóval megfőzzük. Ezalatt világos rántást készítünk a lisztből, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, simára keverjük és egy kevés hideg vízzel és a levesbe öntjük. A pró galuskákat főzünk bele, mielőtt levennénk a tűzről belekeverjük a tejfölt.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

