Karamellizált sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sárgabarack
- 6 ek. cukor
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 ek tejföl
- 1 csomag banánpuding
Elkészítése:
A 6 ek. cukrot a vajon karamellizáljuk, ha barna hozzáadjuk az előzőleg forró vízben leforrázott, héjától lehúzott barackot.
Kevés vizet öntünk hozzá, és kicsit főzzük. Aztán összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, felöntjük kb. 7 dl. vízzel, és felfőzzük.
A pudingport a tejszínnel, és a tejföllel elkeverjük, a baracklevesből kiveszünk egy kicsit és hozzáadjuk, elkeverjük. Majd a többi leveshez öntjük. Össze főzzük. Hűtve tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Készíthetjük tejszín vagy vanília pudinggal is, de a banánpudinggal a legfinomabb szerintünk. :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »