Kapros tejfölös csirkegombóc leves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált csirkehús (én a Lehel csarnokban veszem)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 karalábé
- 1/2 zeller
- kapor
- zöldség zöldje
- 1 fokhagyma
- 1/2 vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- leheletnyi erős Pista
- tejföl
Elkészítése:
A hagymákat összevágom a zöldség zölddel, majd kis libazsíron megfuttatom. A zöldségeket mind felvágom csíkokra, majd bele a hagymába. Megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Ha már félkészre főtt, akkor a húsit összekeverem a tojással, fűszerezem (só,bors, kapor, hagymák) és gombócokat formálva mehet a forró levesbe. Amikor megpuhult, akkor kis tejfölös habarással behúzom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

