Kapros tejfölös csirkegombóc leves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált csirkehús (én a Lehel csarnokban veszem)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 karalábé
- 1/2 zeller
- kapor
- zöldség zöldje
- 1 fokhagyma
- 1/2 vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- leheletnyi erős Pista
- tejföl
Elkészítése:
A hagymákat összevágom a zöldség zölddel, majd kis libazsíron megfuttatom. A zöldségeket mind felvágom csíkokra, majd bele a hagymába. Megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Ha már félkészre főtt, akkor a húsit összekeverem a tojással, fűszerezem (só,bors, kapor, hagymák) és gombócokat formálva mehet a forró levesbe. Amikor megpuhult, akkor kis tejfölös habarással behúzom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »