Kapros tejfölös csirkegombóc leves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált csirkehús (én a Lehel csarnokban veszem)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 karalábé
- 1/2 zeller
- kapor
- zöldség zöldje
- 1 fokhagyma
- 1/2 vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- leheletnyi erős Pista
- tejföl
Elkészítése:
A hagymákat összevágom a zöldség zölddel, majd kis libazsíron megfuttatom. A zöldségeket mind felvágom csíkokra, majd bele a hagymába. Megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Ha már félkészre főtt, akkor a húsit összekeverem a tojással, fűszerezem (só,bors, kapor, hagymák) és gombócokat formálva mehet a forró levesbe. Amikor megpuhult, akkor kis tejfölös habarással behúzom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »