Juliska zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy darab póréhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek rozsliszt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 ek olaj
- ecet ízlés szerint
- 1 zöldpaprika
- 1-2 paradicsom
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, és megsózzuk. 1-2 percig dinszteljük, majd felengedjük vízzel.
Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és 15-20 percig főzzük.
Közben egy evőkanál olajon a rozslisztből rántást készítünk. (Nem írom, hogy zsemleszínű rántást, mert a rozsliszt amúgy is barna, de csak 1 percig pirítom, hozzáadom a paprikát, és vízzel felengedem.)
Hozzáöntjük a levesünkhöz, majd ízesítjük ecettel, és jó sok apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kínáljuk, tejfölt adunk hozzá.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni.
A juliska zöldbableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »