Juliska zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy darab póréhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek rozsliszt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 ek olaj
- ecet ízlés szerint
- 1 zöldpaprika
- 1-2 paradicsom
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, és megsózzuk. 1-2 percig dinszteljük, majd felengedjük vízzel.
Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és 15-20 percig főzzük.
Közben egy evőkanál olajon a rozslisztből rántást készítünk. (Nem írom, hogy zsemleszínű rántást, mert a rozsliszt amúgy is barna, de csak 1 percig pirítom, hozzáadom a paprikát, és vízzel felengedem.)
Hozzáöntjük a levesünkhöz, majd ízesítjük ecettel, és jó sok apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kínáljuk, tejfölt adunk hozzá.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni.
A juliska zöldbableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »