Hideg uborkaleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg uborka
- 1 l zöldségleves
- 2 dl joghurt
- fél citrom leve
- csipet menta
- néhány friss mentalevél
- só
- fehér bors
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, majd a felforrósított zöldséglevesben megfőzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről lehúzzuk. Belekeverjük a joghurtot, a citromlevet, és kevés mentát. Betesszük a hűtőbe legalább félórára, majd tányérokba osztjuk. Tetejét friss mentalevelekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

