Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg padlizsánkrémleves recept

Hideg padlizsánkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 közepes padlizsán
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3-4 dl főzőtejszín
    • 1 húsleves kocka ( vagy ha van, húsleves)
    • olívaolaj
    • bors

    Elkészítése:

    A padlizsánokat megmossuk, egy villával sűrűn megszurkáljuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héja feketedni kezd. Közben a hagymát finomra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és megfuttatjuk rajta. A padlizsánokról eltávolítjuk a héját, kockára vágjuk és a hagymához adjuk.

    Annyi vízzel (vagy levessel) felengedjük, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk és 5-10 percig forraljuk. Mikor felforrt, beledobjuk a leveskockát is. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a főzőtejszínt, jól átmixeljük, lehűtjük és hidegen, fokhagymás pirítóssal fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá