Hideg padlizsánkrémleves recept

Hozzávalók:
- 3 közepes padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3-4 dl főzőtejszín
- 1 húsleves kocka ( vagy ha van, húsleves)
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, egy villával sűrűn megszurkáljuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héja feketedni kezd. Közben a hagymát finomra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és megfuttatjuk rajta. A padlizsánokról eltávolítjuk a héját, kockára vágjuk és a hagymához adjuk.
Annyi vízzel (vagy levessel) felengedjük, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk és 5-10 percig forraljuk. Mikor felforrt, beledobjuk a leveskockát is. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a főzőtejszínt, jól átmixeljük, lehűtjük és hidegen, fokhagymás pirítóssal fogyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »