Hamis gulyás recept
Hozzávalók:
- 5 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- csipetnyi őrölt kömény
- 1/2 csípős zöldpaprika, vagy kisebb csili
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 1/2 kanál zsír
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- víz a galuskához
Elkészítése:
Az összes zöldségfélét ízlés szerint feldarabolom. Fazékban kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, majd mikor üveges lett, hozzáadom a többi zöldséget, a fokhagyma, és a zöld fűszerek kivételével. A csípős paprika ízlés szerint elhagyható.
Jól összekeverem, fedőt teszek rá, és 5 percig párolom. Lehúzom a tűzről. hozzáadom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
1 tojásból, lisztből, és vízből galuskát keverek ki, és vágódeszkáról a levesbe szaggatom. Hozzákerül a fokhagyma, és az apróra vágott zöld fűszerek is, és készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

