Hamis gulyás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 5 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- csipetnyi őrölt kömény
- 1/2 csípős zöldpaprika, vagy kisebb csili
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 1/2 kanál zsír
A galuskához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- víz a galuskához
Elkészítése:
Az összes zöldségfélét ízlés szerint feldarabolom. Fazékban kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, majd mikor üveges lett, hozzáadom a többi zöldséget, a fokhagyma, és a zöld fűszerek kivételével. A csípős paprika ízlés szerint elhagyható.
Jól összekeverem, fedőt teszek rá, és 5 percig párolom. Lehúzom a tűzről. hozzáadom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
1 tojásból, lisztből, és vízből galuskát keverek ki, és vágódeszkáról a levesbe szaggatom. Hozzákerül a fokhagyma, és az apróra vágott zöld fűszerek is, és készre főzöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.