Hamis gulyás recept
Hozzávalók:
- 5 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- csipetnyi őrölt kömény
- 1/2 csípős zöldpaprika, vagy kisebb csili
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 1/2 kanál zsír
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- víz a galuskához
Elkészítése:
Az összes zöldségfélét ízlés szerint feldarabolom. Fazékban kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, majd mikor üveges lett, hozzáadom a többi zöldséget, a fokhagyma, és a zöld fűszerek kivételével. A csípős paprika ízlés szerint elhagyható.
Jól összekeverem, fedőt teszek rá, és 5 percig párolom. Lehúzom a tűzről. hozzáadom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
1 tojásból, lisztből, és vízből galuskát keverek ki, és vágódeszkáról a levesbe szaggatom. Hozzákerül a fokhagyma, és az apróra vágott zöld fűszerek is, és készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

