Gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 5 szegfűszeg
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor vagy cukor pótló
- csipet só
- pár csepp rumaroma
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros). A gyümölcsöket hideg vízben kezdjük főzni csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a főzőléből és a főzőtejszínnel összekevert lisztet hozzáadjuk, majd csomómentesre keverve visszaöntjük a leveshez. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat is és felforraljuk.
Hidegen és melegen is tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »