Gyümölcsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 5 szegfűszeg
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor vagy cukor pótló
- csipet só
- pár csepp rumaroma
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros). A gyümölcsöket hideg vízben kezdjük főzni csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a főzőléből és a főzőtejszínnel összekevert lisztet hozzáadjuk, majd csomómentesre keverve visszaöntjük a leveshez. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat is és felforraljuk.
Hidegen és melegen is tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »