Gyümölcsleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1/2 kg szilva
- 2-3 őszibarack
- csipet fahéj
- csipet szegfűszeg
- 2 karika citrom
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A vizet /kb 2 liter/ a gyümölcsökkel és a cukorral felteszem főni. Megszórom a fahéjjal és a szegfűszeggel és belerakom a citromkarikákat.
Ha már forr a lisztet a tejszínnel csomómentesre elkeverem és folyamatos keverés mellet beleöntöm a levesbe. Még forralom egy kicsit, majd hidegen tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »



