Gyümölcsleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg gyümölcs
- 1 l víz
- 4 dkg liszt
- 2 dl habtejszín vagy 3 dl tejföl
- 1 citrom
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A citrom levét belefacsarjuk a forrásban lévő vízbe, majd beledobjuk a gyümölcsöket(ha befőttel dolgozunk ne sokáig forraljuk), majd ha újra felforrt adjuk hozzá a tejszínt vagy a tejfölből és lisztből készített habarást, majd újra felforraljuk.Majd hozzákeverjük a cukrot és a citromhéjat, esetleg a levéből is tehetünk hozzá.
Megjegyzés: Közeleg a tél és ilyenkor átlagosan az emberek kevesebb C-vitamint fogyasztanak, ez a leves kiváló a vitaminok pótlására, és nem csak nyáron fogyasztható hidegen,de télen is nagyon finom, melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »