Sárgabarackos-szilvás krémleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sárgabarack
- 60 dkg szilva
- 6 evőkanál kristálycukor
- kb 2 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 2 cs vaníliás cukor
- méz (ha szükséges)
- 2 kicsi natúr joghurt (2*150 g)
- 0,5 l főzőtejszín
- vagy a joghurt és a főzőtejszín helyett 2 dl főzőtejszín és kb 4-5 dl tej
Elkészítése:
A gyümölcsöket jól megmossuk, de ne hámozzuk meg a barackot, majd egy pár szemet kiveszünk a tálaláshoz.
A cukrot egy lábasban feltesszük karamellizálni, mikor elérte a megfelelő színt, beleöntjük a vizet és rátesszük a gyümölcsöket és a fűszereket. 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük.
Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük, hogy jó sima legyen, így a héja fent mard (a héját azért kell rajta hagyni,főleg a szilvának,mert szép színt ad a levesnek). A mézet csak akkor kell hozzá adni, ha nem elég édes. Gyümölcstől függ.
Összekeverjük a joghurttal és a tejszínnel, majd jól lehűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »