Sárgabarackos-szilvás krémleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sárgabarack
- 60 dkg szilva
- 6 evőkanál kristálycukor
- kb 2 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 2 cs vaníliás cukor
- méz (ha szükséges)
- 2 kicsi natúr joghurt (2*150 g)
- 0,5 l főzőtejszín
- vagy a joghurt és a főzőtejszín helyett 2 dl főzőtejszín és kb 4-5 dl tej
Elkészítése:
A gyümölcsöket jól megmossuk, de ne hámozzuk meg a barackot, majd egy pár szemet kiveszünk a tálaláshoz.
A cukrot egy lábasban feltesszük karamellizálni, mikor elérte a megfelelő színt, beleöntjük a vizet és rátesszük a gyümölcsöket és a fűszereket. 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük.
Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük, hogy jó sima legyen, így a héja fent mard (a héját azért kell rajta hagyni,főleg a szilvának,mert szép színt ad a levesnek). A mézet csak akkor kell hozzá adni, ha nem elég édes. Gyümölcstől függ.
Összekeverjük a joghurttal és a tejszínnel, majd jól lehűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »