Kompót recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg alma
- 25 dkg szilva
- 0,5kg körte
- kevés kristálycukor
- 0,5dl citromlé
- 1 k.k fahé
- 2 vaníliáscukor
Elkészítése:
Megtisztítom a gyümölcsöket és felkockázom, a szilvát félbevágom. Egy edénybe beleteszem őket és felengedem annyi vízzel, hogy legyen bő lé rajt, még ha el is fő róla. Hozzáadom a cukrot, a citromlét, a fahéjat, a vaníliacukrot, és jól felfőzöm. Mikor jól megpuhult a gyümölcs akkor jó! Kihűtöm és hidegen tálalom ! Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Idősebb emberek nagyon szeretik, de a gyerekek is és nagyon egyszerű elkészíteni. Nagyon egészséges!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

