Hideg gyümölcsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 szem őszibarack
- 8-10 szilva
- 5 alma
- 2-3 körte
- 1 kis pohár tejföl
- 4 ek finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 8-10 db szegfűszeg
- 2-3 egész fahéjrúd
Elkészítése:
A citromot felkarikázzuk. A szilvát és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat, körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, daraboljuk.
Egy fazékba öntünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük az almát, őszibarackot, szilvát, körtét, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük.
A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsökből is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »