Birsalmaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg birsalma
- 15 dkg cukor
- 1 dl habtejszín vagy tejföl
- 1 darabka citromhéj
- só
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. Húsát 1,5 liter vízzel leöntjük, és egy darabka citromhéjjal, csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítjük. Beleszórunk késhegynyi fahéjport is, és az egészet fedő alatt kis lángon nagyon puhára főzzük. Ezután áttörjük vagy turmixoljuk (a citromhéjat előzőleg természetesen kidobjuk belőle), és a fazékba visszaöntjük. A habtejszínt a leveshez öntve, még 3-4 percig forraljuk. Nemcsak melegen, de hidegen is kitűnő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »