Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg birsalma
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl habtejszín vagy tejföl
    • 1 darabka citromhéj
    • őrölt fahéj

    Elkészítés:
    A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. Húsát 1,5 liter vízzel leöntjük, és egy darabka citromhéjjal, csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítjük. Beleszórunk késhegynyi fahéjport is, és az egészet fedő alatt kis lángon nagyon puhára főzzük. Ezután áttörjük vagy turmixoljuk (a citromhéjat előzőleg természetesen kidobjuk belőle), és a fazékba visszaöntjük. A habtejszínt a leveshez öntve, még 3-4 percig forraljuk. Nemcsak melegen, de hidegen is kitűnő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá