Birsalmaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg birsalma
- 15 dkg cukor
- 1 dl habtejszín vagy tejföl
- 1 darabka citromhéj
- só
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. Húsát 1,5 liter vízzel leöntjük, és egy darabka citromhéjjal, csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítjük. Beleszórunk késhegynyi fahéjport is, és az egészet fedő alatt kis lángon nagyon puhára főzzük. Ezután áttörjük vagy turmixoljuk (a citromhéjat előzőleg természetesen kidobjuk belőle), és a fazékba visszaöntjük. A habtejszínt a leveshez öntve, még 3-4 percig forraljuk. Nemcsak melegen, de hidegen is kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »