Almaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg alma, megpucolva, kimagozva, egyforma kockára vágva
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 fél citrom leve
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 1 csipet só
Elkészítés: Az előkészített almákat tegyük fel vízben főni. Egy kicsivel több vizet öntsünk hozzájuk, mint amennyi ellepi őket. A fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével, a pici sóval és cukorral ízesítsünk. Amíg fő az alma a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, majd ha az alma félig megfőtt, akkor keverjük hozzá a leveshez.
Még egyszer forraljunk az almalevesen, és már kész is vagyunk. Az almát nem kell teljesen puhára főzni, mert még puhulni fog.
Felénk az almalevest vagy forrón, vagy jól behűtve szokás fogyasztani, a langyos változat nem létezik…
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.