Almaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma, megpucolva, kimagozva, egyforma kockára vágva
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 fél citrom leve
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 1 csipet só
Elkészítés: Az előkészített almákat tegyük fel vízben főni. Egy kicsivel több vizet öntsünk hozzájuk, mint amennyi ellepi őket. A fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével, a pici sóval és cukorral ízesítsünk. Amíg fő az alma a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, majd ha az alma félig megfőtt, akkor keverjük hozzá a leveshez.
Még egyszer forraljunk az almalevesen, és már kész is vagyunk. Az almát nem kell teljesen puhára főzni, mert még puhulni fog.
Felénk az almalevest vagy forrón, vagy jól behűtve szokás fogyasztani, a langyos változat nem létezik…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »