Grízgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 4 szem burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 karfiol rózsa
- 2 tyúkhúsleves kocka
- negyed karalábé
- csipet kömény
- só, ételízesítő
- 1 db szegfűszeg
- 4 db szegfűbors
- 6 db feketebors
- petrezselyem
A grízhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg búzadara
- 1 teáskanál só
- étolaj amennyit felvesz
Elkészítése:
A levesnek való vizet felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a fűszereket is. Halk lángon hagyjuk főni míg a zöldségen meg nem főnek. Eközben elkészítjük a grízt. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a búzadarát, sót, majd annyi étolajat amennyit felvesz hogy ne legyen túl híg. Minimum félórát állni hagyjuk, majd kiskanállal veszünk ki belőle és a kezünkkel megformáljuk őket, majd a levesbe tesszük. Egyet félbevágunk megnézni hogy megfőtt-e, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »