Grízgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 4 szem burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 karfiol rózsa
- 2 tyúkhúsleves kocka
- negyed karalábé
- csipet kömény
- só, ételízesítő
- 1 db szegfűszeg
- 4 db szegfűbors
- 6 db feketebors
- petrezselyem
A grízhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg búzadara
- 1 teáskanál só
- étolaj amennyit felvesz
Elkészítése:
A levesnek való vizet felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a fűszereket is. Halk lángon hagyjuk főni míg a zöldségen meg nem főnek. Eközben elkészítjük a grízt. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a búzadarát, sót, majd annyi étolajat amennyit felvesz hogy ne legyen túl híg. Minimum félórát állni hagyjuk, majd kiskanállal veszünk ki belőle és a kezünkkel megformáljuk őket, majd a levesbe tesszük. Egyet félbevágunk megnézni hogy megfőtt-e, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »