Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízgaluska leves recept

Grízgaluska leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • ki mit szeret, olyan levest főzzön hozzá

    Galuska:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lazán felverve
    • csipet só
    • 1 kávéskanál olaj
    • gríz (annyi, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, ez kb 3-3,5 evőkanálnyi egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz, attól függ, mekkora a kanalunk)

    Elkészítése:

    Tulajdonképpen, a galuska a recept lényege, mert a leves lé lehet sokféle. Készíthetjük hús, csont, zöldség alapléből vagy mindezeket főzhetjük frissen is. A galuska készítése nálam is több éves gyakorlatot igényelt, mert ha nem a magfelelő arányban keverjük ki kemény marad, ellenkező esetben könnyen szétfő.

    A galuska hozzávalóit összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

    1 tojáshoz 3 evőkanál gízt teszünk (a grízt nem lehet púpos evőkanállal mérni, mert nem marad rajta annyi). Csipetnyi sót és 1 kávéskanálnyi étolajat is adunk hozzá.

    A majdnem egy óra pihenés során a gríz megdagadt és pont megfelelő sűrűségű lett a szaggatáshoz. Én ezt evőkanállal csináltam.

    Fontos hogy forró legyen a leves, mert akkor nem ragad le az edény aljára galuskánk! Én most forró, sós vízbe szaggattam, mert rendelkezésemre állt a kész leveslé amit már nem akartam ismét felforralni, hiszen a zöldségek már bele voltak főzve, de akár abba is tehetem volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá