Gombócleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej zellergumó
- fél csokor petrezselyem
- 4 ek olaj
- só, bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, ás áttörjük, a főzővizet megtartjuk.
A répát karikákra, a zellert közepes darabokra, a hagymát apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségdarabokat, puhára pároljuk, pirítjuk, a végén az apróra vágott petrezselymet rászórjuk.
A kihűlt, főtt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, jól összegyúrjuk. Félrerakjuk pihenni. A levesbe őrölt pirospaprikát szórunk, elkeverjük. Felöntjük a krumpli főzőlevével, plusz adunk hozzá még vizet. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
Amikor már forr, a burgonyás masszából diónyi halmokat tépünk és golyóvá formázzuk. A levesbe tesszük kb 10-15 percig főzzük közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »