Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombócleves recept

Gombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 kisebb fej zellergumó
    • fél csokor petrezselyem
    • 4 ek olaj
    • só, bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, ás áttörjük, a főzővizet megtartjuk.

    A répát karikákra, a zellert közepes darabokra, a hagymát apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségdarabokat, puhára pároljuk, pirítjuk, a végén az apróra vágott petrezselymet rászórjuk.

    A kihűlt, főtt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, jól összegyúrjuk. Félrerakjuk pihenni. A levesbe őrölt pirospaprikát szórunk, elkeverjük. Felöntjük a krumpli főzőlevével, plusz adunk hozzá még vizet. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.

    Amikor már forr, a burgonyás masszából diónyi halmokat tépünk és golyóvá formázzuk. A levesbe tesszük kb 10-15 percig főzzük közepes lángon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá