Gombócleves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej zellergumó
- fél csokor petrezselyem
- 4 ek olaj
- só, bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, ás áttörjük, a főzővizet megtartjuk.
A répát karikákra, a zellert közepes darabokra, a hagymát apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségdarabokat, puhára pároljuk, pirítjuk, a végén az apróra vágott petrezselymet rászórjuk.
A kihűlt, főtt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, jól összegyúrjuk. Félrerakjuk pihenni. A levesbe őrölt pirospaprikát szórunk, elkeverjük. Felöntjük a krumpli főzőlevével, plusz adunk hozzá még vizet. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
Amikor már forr, a burgonyás masszából diónyi halmokat tépünk és golyóvá formázzuk. A levesbe tesszük kb 10-15 percig főzzük közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

