Pikáns halgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé
- 2 fej hagyma
- 1 póréhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 3-4 babérlevél
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- só
- bors
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- 2 kanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3-4 evőkanál gríz
Elkészítése:
Az egyik hagymát apróra vágjuk és az apróra kockázott sárgarépával megdinszteljük kevés olajon. A többi zöldséget szintén kockára vágjuk, 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, beledobjuk az edénybe, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük hideg vízzel, majd beledobjuk a harcsaszeleteket és összefőzzük.
Amikor megfőtt a hal, kiszedjük, összeturmixoljuk és visszatesszük, majd még 10 percet főzzük.
A maradék halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát belerakjuk keverőtálba, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a grízt és összekeverjük, majd 20 percet pihentetjük a masszát.
Gombócokat formálunk belőle, beledobjuk a levesbe és lassú tűzön 15 percet főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt és még 15 percet fedő alatt tartjuk, majd forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

