Levesbetét recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 db csirkemáj
- 1 db virsli
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zabpehely
- szárított csombor, csalán, útifű, petrezselyemlevél, kurkuma
- só
Elkészítése:
Az alapanyagokat mixerben összeaprítom, majd fél órát állni hagyom, hogy a zabpehely megszívja magát. Folpakkba tekerem, mint egy rudat, a két végét bekötöm, vagy befőttes gumival lezárom, és vízben, levesben kifőzőm. Mindenfajta zöldséges krémleveshez, vagy akár húsleveshez is kiváló. Ha kihűlt, szeletelem, kis tányéron adom a leveshez.
Sztori: Cukorbeteg lett a párom, minden liszt nélküli tartalmas kaját kell kitalálni, nálunk egy jó ötletnek számít. Én tömegével csinálom, mert fagyasztóban eltartható, csak kiveszem és felolvasztom. Jól helyettesíti a májgombócot, a tésztát, de még a rizst is. Felhasználható még gombás raguk mellé akár köretnek is, csak jó sokat kell csinálni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.