Gombaleves fehér spárgával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke
- 1 csomag petrezselyem
- kevés margarin
- só
- bors
- 1 csomag fehér spárga felső része
- kevés liszt
- csipetke
Elkészítése:
Kevés vajon megpirítom a korábban szeletekre vágott gombát, megszórom petrezselyemmel és fűszerezem. Amikor már kezd egy kevés levet engedni, megszórom liszttel. Forró vízzel felöntöm.
Mivel most nem főztem hozzá zöldséget “kénytelen” voltam leveskockát felhasználni. Legjobb lenne természetesen nélküle, esetleg ha van előre lefőzött húsleves alapunk, még jobb. Ezután mehet bele a meghámozott spárga, melyet kisebb darabokra vágtunk. Együtt főzöm, amíg mindkettő meg nem puhul.
Tetejére mehet még egy kevés petrezselyem zöld. Ha esetleg sűrűbbre szeretnénk, készítsünk egy kis tejfeles habarást hozzá. Csipetkével a leves még tartalmasabb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.