Gombaleves fehér spárgával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke
- 1 csomag petrezselyem
- kevés margarin
- só
- bors
- 1 csomag fehér spárga felső része
- kevés liszt
- csipetke
Elkészítése:
Kevés vajon megpirítom a korábban szeletekre vágott gombát, megszórom petrezselyemmel és fűszerezem. Amikor már kezd egy kevés levet engedni, megszórom liszttel. Forró vízzel felöntöm.
Mivel most nem főztem hozzá zöldséget “kénytelen” voltam leveskockát felhasználni. Legjobb lenne természetesen nélküle, esetleg ha van előre lefőzött húsleves alapunk, még jobb. Ezután mehet bele a meghámozott spárga, melyet kisebb darabokra vágtunk. Együtt főzöm, amíg mindkettő meg nem puhul.
Tetejére mehet még egy kevés petrezselyem zöld. Ha esetleg sűrűbbre szeretnénk, készítsünk egy kis tejfeles habarást hozzá. Csipetkével a leves még tartalmasabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »