Gombaleves fehér spárgával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke
- 1 csomag petrezselyem
- kevés margarin
- só
- bors
- 1 csomag fehér spárga felső része
- kevés liszt
- csipetke
Elkészítése:
Kevés vajon megpirítom a korábban szeletekre vágott gombát, megszórom petrezselyemmel és fűszerezem. Amikor már kezd egy kevés levet engedni, megszórom liszttel. Forró vízzel felöntöm.
Mivel most nem főztem hozzá zöldséget “kénytelen” voltam leveskockát felhasználni. Legjobb lenne természetesen nélküle, esetleg ha van előre lefőzött húsleves alapunk, még jobb. Ezután mehet bele a meghámozott spárga, melyet kisebb darabokra vágtunk. Együtt főzöm, amíg mindkettő meg nem puhul.
Tetejére mehet még egy kevés petrezselyem zöld. Ha esetleg sűrűbbre szeretnénk, készítsünk egy kis tejfeles habarást hozzá. Csipetkével a leves még tartalmasabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

