Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves fehér spárgával recept

Gombaleves fehér spárgával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csiperke
    • 1 csomag petrezselyem
    • kevés margarin
    • bors
    • 1 csomag fehér spárga felső része
    • kevés liszt
    • csipetke

    Elkészítése:

    Kevés vajon megpirítom a korábban szeletekre vágott gombát, megszórom petrezselyemmel és fűszerezem. Amikor már kezd egy kevés levet engedni, megszórom liszttel. Forró vízzel felöntöm.

    Mivel most nem főztem hozzá zöldséget “kénytelen” voltam leveskockát felhasználni. Legjobb lenne természetesen nélküle, esetleg ha van előre lefőzött húsleves alapunk, még jobb. Ezután mehet bele a meghámozott spárga, melyet kisebb darabokra vágtunk. Együtt főzöm, amíg mindkettő meg nem puhul.

    Tetejére mehet még egy kevés petrezselyem zöld. Ha esetleg sűrűbbre szeretnénk, készítsünk egy kis tejfeles habarást hozzá. Csipetkével a leves még tartalmasabb.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá