Gombaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk.
A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra kockázzuk, a petrezselymet aprítjuk.
A vajat egy lábasban felhevítjük (habzásig, enyhén be fog barnulni), majd lehúzzuk a tűzről és kissé visszahűtjük.
Hozzáadjuk a hagymákat és kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, répát és addig pirítjuk amíg a leve el nem főtt (lassú tűzön).
Megszórjuk 1 ek liszttel és tovább pirítjuk. Rászórjuk a petrezselymet, összekeverjük és felöntjük a főzőtejszínnel.
Elkeverjük, majd beleöntünk kb 1 l vizet. Hozzáadjuk az ételízesítőt és borsot, majd készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »