Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás lebbencsleves recept

Fokhagymás lebbencsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg lebbencs tészta
    • 3 db nagyobb szem burgonya
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • petrezselyemzöld
    • kevés őrölt bors
    • pici só
    • 1-1 db paradicsom és zöldpaprika

    Elkészítése:

    Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk.

    Ha készen van levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és paprikát, paradicsomot (friss hiányában 3 evőkanál lecsó is tökéletes), felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és főzzük körülbelül 20-25 percig. Ha kell, picit megsózzuk.

    Egy kis tálkába kimerünk egy merőkanálnyi levet és elkeverjük benne a tejfölt, majd behabarjuk vele a levest és miután újra felforr, 1-2 percig takarékon főzzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá