Fokhagymás lebbencsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lebbencs tészta
- 3 db nagyobb szem burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 dl étolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
- kevés őrölt bors
- pici só
- 1-1 db paradicsom és zöldpaprika
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk.
Ha készen van levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és paprikát, paradicsomot (friss hiányában 3 evőkanál lecsó is tökéletes), felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és főzzük körülbelül 20-25 percig. Ha kell, picit megsózzuk.
Egy kis tálkába kimerünk egy merőkanálnyi levet és elkeverjük benne a tejfölt, majd behabarjuk vele a levest és miután újra felforr, 1-2 percig takarékon főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »