Fokhagymás lebbencsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lebbencs tészta
- 3 db nagyobb szem burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 dl étolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
- kevés őrölt bors
- pici só
- 1-1 db paradicsom és zöldpaprika
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk.
Ha készen van levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és paprikát, paradicsomot (friss hiányában 3 evőkanál lecsó is tökéletes), felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és főzzük körülbelül 20-25 percig. Ha kell, picit megsózzuk.
Egy kis tálkába kimerünk egy merőkanálnyi levet és elkeverjük benne a tejfölt, majd behabarjuk vele a levest és miután újra felforr, 1-2 percig takarékon főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »