Fokhagymás lebbencsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lebbencs tészta
- 3 db nagyobb szem burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 dl étolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
- kevés őrölt bors
- pici só
- 1-1 db paradicsom és zöldpaprika
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk.
Ha készen van levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és paprikát, paradicsomot (friss hiányában 3 evőkanál lecsó is tökéletes), felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és főzzük körülbelül 20-25 percig. Ha kell, picit megsózzuk.
Egy kis tálkába kimerünk egy merőkanálnyi levet és elkeverjük benne a tejfölt, majd behabarjuk vele a levest és miután újra felforr, 1-2 percig takarékon főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »