Fokhagymaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter húsleves alaplé/ vagy vegetával ízesített víz/ leveskockával
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej/ főzőtejszín
- 2 szelet kenyér
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítom és szeletekre vágom, majd egy fél órán keresztül 1,5 liter jó erős húsú levesben lassan főzöm, fedő alatt. Közben egy másik edényben, serpenyőben, az olajat kissé megforrósítom, és hozzáadom a lisztet, de vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Felöntöm 3 dl tejjel, és egy habverővel simára keverem. (rántást készítek), majd a forrásban lévő húsleveshez adom a fél óra elteltével. Együtt körülbelül még 5-10 percig főzöm, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint lehet még sóval borssal ízesíteni. A kenyeret kis kockákra vágom és olajon megpirítom,ezzel tálalom.
Tipp:
Nagyon gyors , olcsó, finom és egészséges :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »