Fokhagymaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter húsleves alaplé/ vagy vegetával ízesített víz/ leveskockával
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej/ főzőtejszín
- 2 szelet kenyér
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítom és szeletekre vágom, majd egy fél órán keresztül 1,5 liter jó erős húsú levesben lassan főzöm, fedő alatt. Közben egy másik edényben, serpenyőben, az olajat kissé megforrósítom, és hozzáadom a lisztet, de vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Felöntöm 3 dl tejjel, és egy habverővel simára keverem. (rántást készítek), majd a forrásban lévő húsleveshez adom a fél óra elteltével. Együtt körülbelül még 5-10 percig főzöm, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint lehet még sóval borssal ízesíteni. A kenyeret kis kockákra vágom és olajon megpirítom,ezzel tálalom.
Tipp:
Nagyon gyors , olcsó, finom és egészséges :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

