Fokhagyma krémleves recept
Hozzávalók:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 leveskocka
- liszt
- tej
- levesgyöngy vagy kenyér
- sajt
Elkészítése:
A megtisztított fokhagyma gerezdeket és a leveskockákat föltesszük főni kb 1,5 liter vízzel egy magasabb falú edénybe. Kb 10-15 perc alatt meg is fő, ekkor lehúzzuk a tűzről és botmixer segítségével összeturmixoljuk az egészet.
Ha kész, visszatesszük a tűzre és liszttel és tejjel (tej allergiásoknak csak liszt és víz) sűrítjük, még kb 5 perc és kész is a leves. Ízlés szerint természetesen lehet főzőtejszínnel is sűríteni. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tányérba, rászedjük a forró levest, majd a tetejére levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

