Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 leveskocka
- liszt
- tej
- levesgyöngy vagy kenyér
- sajt
Elkészítése:
A megtisztított fokhagyma gerezdeket és a leveskockákat föltesszük főni kb 1,5 liter vízzel egy magasabb falú edénybe. Kb 10-15 perc alatt meg is fő, ekkor lehúzzuk a tűzről és botmixer segítségével összeturmixoljuk az egészet.
Ha kész, visszatesszük a tűzre és liszttel és tejjel (tej allergiásoknak csak liszt és víz) sűrítjük, még kb 5 perc és kész is a leves. Ízlés szerint természetesen lehet főzőtejszínnel is sűríteni. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tányérba, rászedjük a forró levest, majd a tetejére levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »