Fokhagyma krémleves recept
Hozzávalók:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 leveskocka
- liszt
- tej
- levesgyöngy vagy kenyér
- sajt
Elkészítése:
A megtisztított fokhagyma gerezdeket és a leveskockákat föltesszük főni kb 1,5 liter vízzel egy magasabb falú edénybe. Kb 10-15 perc alatt meg is fő, ekkor lehúzzuk a tűzről és botmixer segítségével összeturmixoljuk az egészet.
Ha kész, visszatesszük a tűzre és liszttel és tejjel (tej allergiásoknak csak liszt és víz) sűrítjük, még kb 5 perc és kész is a leves. Ízlés szerint természetesen lehet főzőtejszínnel is sűríteni. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tányérba, rászedjük a forró levest, majd a tetejére levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

