Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 db leveskocka
- 1 dl főzőtejszín
- tej
- só
- bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát pároljuk meg kevéske olajon, majd pár perc után tegyük hozzá az áttört fokhagymát. Miután megpárolódott, szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, és öntsük fel a hideg tejjel, közben kevergessük, nehogy csomós maradjon. Kevéske vizet öntsünk hozzá, majd a tejszínt. Fűszerezzük sóval, borssal, takarékon 10 percig főzzük. Kézi mixerrel pürésítsük, majd hozzátesszük a reszelt sajtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »