Fehérbab leves recept

Hozzávalók:
- 2 konzerv fehérbab kb. 80 dkg
- 2 db paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 2 evőkanál pesto
- olíva olaj
- só
- bors
Elkészítése: A vöröshagymát pirítsuk meg egy kis olíva olajon, majd adjuk hozzá a paradicsomot, és azt is pirítsuk egy percig. Öntsük hozzájuk a fehérbabot, és az alaplét, és néhány percig főzzük az ételt. Közben a sóval, borssal és a pestoval fűszerezzünk. Ha a fehérbab megpuhult, akkor egy botmixer segítségével pépesítsük a levest.
A fehérbab levest forrón, egy pár csepp olíva olajjal megcsepegtetve tálaljuk.
Ha nincs otthon pesto, akkor tegyünk fokhagymát és bazsalikomot a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »