Falusi húsleves recept

Hozzávalók:
- 2 csirke láb
- 2 csirke szárny
- 1 farhát
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- petrezselyem zöld
- 7 szem egész bors
- só
- ételízesítő
- 3 marék hosszú metélt
Elkészítése:
Hideg vízben felteszem a csirke darabokat az egész borssal, sóval főni. Lassú tűzön, mert szerintem a jó húslevesnek idő kell. Amikor elkezd forrni és a tetején soknak találom a zsírt akkor azt leszedem, (én az anyukámtól faluról kapom a csirkét és azok bizony jól vannak tartva), van zsírjuk.
Közben megpucolom a hagymát, zöldségeket. Ahogy pucolom őket úgy mennek is a levesbe, vöröshagyma, fokhagyma egyben a répák hosszúra szelve a karalábé kockára, de ez kinek, hogy tetszik alapon működik. Ha újra forr, mehet bele az ételízesítő, petrezselyem zöld, őrölt bors, só természetesen ízlés szerint.
Amikor megpuhult minden, nagy lángra teszem és mehet bele a tészta. 5 percig szoktam így még forralni. Azt mondják annyi marék tészta kell a levesbe ahányan esznek belőle.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »