Falusi húsleves recept

Hozzávalók:
- 2 csirke láb
- 2 csirke szárny
- 1 farhát
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- petrezselyem zöld
- 7 szem egész bors
- só
- ételízesítő
- 3 marék hosszú metélt
Elkészítése:
Hideg vízben felteszem a csirke darabokat az egész borssal, sóval főni. Lassú tűzön, mert szerintem a jó húslevesnek idő kell. Amikor elkezd forrni és a tetején soknak találom a zsírt akkor azt leszedem, (én az anyukámtól faluról kapom a csirkét és azok bizony jól vannak tartva), van zsírjuk.
Közben megpucolom a hagymát, zöldségeket. Ahogy pucolom őket úgy mennek is a levesbe, vöröshagyma, fokhagyma egyben a répák hosszúra szelve a karalábé kockára, de ez kinek, hogy tetszik alapon működik. Ha újra forr, mehet bele az ételízesítő, petrezselyem zöld, őrölt bors, só természetesen ízlés szerint.
Amikor megpuhult minden, nagy lángra teszem és mehet bele a tészta. 5 percig szoktam így még forralni. Azt mondják annyi marék tészta kell a levesbe ahányan esznek belőle.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »