Falusi húsleves recept

Hozzávalók:
- 2 csirke láb
- 2 csirke szárny
- 1 farhát
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- petrezselyem zöld
- 7 szem egész bors
- só
- ételízesítő
- 3 marék hosszú metélt
Elkészítése:
Hideg vízben felteszem a csirke darabokat az egész borssal, sóval főni. Lassú tűzön, mert szerintem a jó húslevesnek idő kell. Amikor elkezd forrni és a tetején soknak találom a zsírt akkor azt leszedem, (én az anyukámtól faluról kapom a csirkét és azok bizony jól vannak tartva), van zsírjuk.
Közben megpucolom a hagymát, zöldségeket. Ahogy pucolom őket úgy mennek is a levesbe, vöröshagyma, fokhagyma egyben a répák hosszúra szelve a karalábé kockára, de ez kinek, hogy tetszik alapon működik. Ha újra forr, mehet bele az ételízesítő, petrezselyem zöld, őrölt bors, só természetesen ízlés szerint.
Amikor megpuhult minden, nagy lángra teszem és mehet bele a tészta. 5 percig szoktam így még forralni. Azt mondják annyi marék tészta kell a levesbe ahányan esznek belőle.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »