Fahéjas meggyleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 1 nagy csipet só
- 4 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 2-3 perc után elzárjuk.
Tipp:
Idényen kívül befőtt gyümölcsből is készíthető. Nyáron jól behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

