Erdélyi káposztaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg káposzta
- 20 dkg kolbász
- 30 dkg burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 l víz
- 1 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- egész kömény
Elkészítése:
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd a felkarikázott kolbászt. Kissé lepirítjuk, majd mehet bele a vékony csíkokra vágott káposzta.
Forgassuk át, szórjuk meg a fűszerpaprikával és engedjük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a fokhagymát is.
Amikor a káposzta majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és készre főzzük.
A lisztet a tejföllel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá a forró léből egy keveset (hőkiegyenlítés), majd a leveshez öntve keverjük el.
Tipp:
Én tettem hozzá némi savanyú káposztát is. Ha nincs savanyú káposzta, a habarás előtt hozzáadott kevés citromlé, vagy egy evőkanál ecet jót tesz neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


