Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi káposztaleves recept

Erdélyi káposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg káposzta
    • 20 dkg kolbász
    • 30 dkg burgonya
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 l víz
    • 1 tk fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • egész kömény

    Elkészítése:

    A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd a felkarikázott kolbászt. Kissé lepirítjuk, majd mehet bele a vékony csíkokra vágott káposzta.

    Forgassuk át, szórjuk meg a fűszerpaprikával és engedjük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a fokhagymát is.

    Amikor a káposzta majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és készre főzzük.

    A lisztet a tejföllel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá a forró léből egy keveset (hőkiegyenlítés), majd a leveshez öntve keverjük el.

    Tipp:

    Én tettem hozzá némi savanyú káposztát is. Ha nincs savanyú káposzta, a habarás előtt hozzáadott kevés citromlé, vagy egy evőkanál ecet jót tesz neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá