Egyszerű barackleves recept
Hozzávalók:
- 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
- 1 csipet só
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6-7 db szegfűszeg
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 7 dl víz
- 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
Ha felforrt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és hagyjuk besűrűsödni.
Levesszük a tűzről, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot.
Átkeverjük, és langyosan kínáljuk.
Tipp:
Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük.
Olcsó, egyszerű és fél óra alatt az asztalra varázsolható.
Az egyszerű barackleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

