Cukkinis-burgonyás krémleves újhagymával recept

Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 1 kg cukkini
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (cheddar)
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A burgonyát nagyobb darabokba vágjuk, de a héjával együtt tesszük egy lábosba. Felöntjük annyi hús-vagy zöldséglével, amennyi éppen ellepi. Lefedve főzzük forrástól számított 5-6 percig.
Ezután adjuk hozzá a nagyobb darabokba vágott cukkinit is és további 5-6 percig együtt főzzük. Most mehet bele a karikákra vágott újhagyma és fokhagyma is, és így együtt főzzük még néhány percig.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt sajtot, fűszerezzük majd merülő mixerrel pürésítjük. Ha kell még adhatunk hozzá vizet, hogy krémesebb legyen.
Tálaláskor a tányérra karikázunk 1-1 szál újhagymát, és némi reszelt cheddar sajtot is. Mi cikkekre vágott pitével fogyasztottuk és nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »