Cukkinis-burgonyás krémleves újhagymával recept

Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 1 kg cukkini
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (cheddar)
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A burgonyát nagyobb darabokba vágjuk, de a héjával együtt tesszük egy lábosba. Felöntjük annyi hús-vagy zöldséglével, amennyi éppen ellepi. Lefedve főzzük forrástól számított 5-6 percig.
Ezután adjuk hozzá a nagyobb darabokba vágott cukkinit is és további 5-6 percig együtt főzzük. Most mehet bele a karikákra vágott újhagyma és fokhagyma is, és így együtt főzzük még néhány percig.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt sajtot, fűszerezzük majd merülő mixerrel pürésítjük. Ha kell még adhatunk hozzá vizet, hogy krémesebb legyen.
Tálaláskor a tányérra karikázunk 1-1 szál újhagymát, és némi reszelt cheddar sajtot is. Mi cikkekre vágott pitével fogyasztottuk és nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »