Cukkinis-burgonyás krémleves újhagymával recept

Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 1 kg cukkini
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (cheddar)
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A burgonyát nagyobb darabokba vágjuk, de a héjával együtt tesszük egy lábosba. Felöntjük annyi hús-vagy zöldséglével, amennyi éppen ellepi. Lefedve főzzük forrástól számított 5-6 percig.
Ezután adjuk hozzá a nagyobb darabokba vágott cukkinit is és további 5-6 percig együtt főzzük. Most mehet bele a karikákra vágott újhagyma és fokhagyma is, és így együtt főzzük még néhány percig.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt sajtot, fűszerezzük majd merülő mixerrel pürésítjük. Ha kell még adhatunk hozzá vizet, hogy krémesebb legyen.
Tálaláskor a tányérra karikázunk 1-1 szál újhagymát, és némi reszelt cheddar sajtot is. Mi cikkekre vágott pitével fogyasztottuk és nagyon finom volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »