Cukkinileves csirkefalatokkal recept
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 2 cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk, a bőrét és a csontját eltávolítjuk, majd a húst kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, rádobjuk a húst és fehéredésig nagy lángon sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ha kész, félretesszük.
Az egyik cukkini felét legyaluljuk és félretesszük. A többit felkockázzuk kb. 1 cm-es darabokra.
A másik evőkanál olajat egy fazékba öntjük és megpirítjuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha puha a cukkini, botmixerrel pépesítjük és ráöntünk 2 liter vizet, valamint beletesszük a legyalult cukkinit és a párolt csirkét. Forrásig főzzük, ekkor beleöntjük a főzőtejszínt, összeforraljuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

