Cukkinileves csirkefalatokkal recept

Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 2 cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk, a bőrét és a csontját eltávolítjuk, majd a húst kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, rádobjuk a húst és fehéredésig nagy lángon sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ha kész, félretesszük.
Az egyik cukkini felét legyaluljuk és félretesszük. A többit felkockázzuk kb. 1 cm-es darabokra.
A másik evőkanál olajat egy fazékba öntjük és megpirítjuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha puha a cukkini, botmixerrel pépesítjük és ráöntünk 2 liter vizet, valamint beletesszük a legyalult cukkinit és a párolt csirkét. Forrásig főzzük, ekkor beleöntjük a főzőtejszínt, összeforraljuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »