Csipetkés lencseleves recept

Elkészítése:
Este beáztatjuk a lencsét. Másnap felszeleteljük a hozzávalókat. Az apróra vágott szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk,beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegessé válik a hagyma,hozzáadjuk a sárgarépát,fehérrépát és az őrölt pirospaprikát. Felengedjük másfél l vízzel és ízesítjük sóval,borssal,babérlevéllel,mustárral.
Beletesszük a lencsét. Addig főzzük amíg meg nem puhul a lencse.Ekkor hozzáadjuk a karikára szeletelt virslit.
1 db tojással és liszttel csipetkét készítünk majd belecsipkedjük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével,majd behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »