Csipetkés lencseleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Este beáztatjuk a lencsét. Másnap felszeleteljük a hozzávalókat. Az apróra vágott szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk,beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegessé válik a hagyma,hozzáadjuk a sárgarépát,fehérrépát és az őrölt pirospaprikát. Felengedjük másfél l vízzel és ízesítjük sóval,borssal,babérlevéllel,mustárral.
Beletesszük a lencsét. Addig főzzük amíg meg nem puhul a lencse.Ekkor hozzáadjuk a karikára szeletelt virslit.
1 db tojással és liszttel csipetkét készítünk majd belecsipkedjük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével,majd behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.