Csipetkés lencseleves recept

Elkészítése:
Este beáztatjuk a lencsét. Másnap felszeleteljük a hozzávalókat. Az apróra vágott szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk,beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegessé válik a hagyma,hozzáadjuk a sárgarépát,fehérrépát és az őrölt pirospaprikát. Felengedjük másfél l vízzel és ízesítjük sóval,borssal,babérlevéllel,mustárral.
Beletesszük a lencsét. Addig főzzük amíg meg nem puhul a lencse.Ekkor hozzáadjuk a karikára szeletelt virslit.
1 db tojással és liszttel csipetkét készítünk majd belecsipkedjük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével,majd behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »