Csipetkés lencseleves recept

Elkészítése:
Este beáztatjuk a lencsét. Másnap felszeleteljük a hozzávalókat. Az apróra vágott szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk,beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegessé válik a hagyma,hozzáadjuk a sárgarépát,fehérrépát és az őrölt pirospaprikát. Felengedjük másfél l vízzel és ízesítjük sóval,borssal,babérlevéllel,mustárral.
Beletesszük a lencsét. Addig főzzük amíg meg nem puhul a lencse.Ekkor hozzáadjuk a karikára szeletelt virslit.
1 db tojással és liszttel csipetkét készítünk majd belecsipkedjük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével,majd behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »