Chilis rákleves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott, előfőzött királyrák
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 4 újhagyma
- arasznyi póréhagyma
- 1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika
- 4 db lehéjazott paradicsom
- 2 közepes burgonya
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 erőleveskocka
- 4 evőkanál fehérbor
- chilipaparika
- 1 doboz konzerv vörösbab
- só
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál citromlé
Elkészítése:
A rákot felengedjük és lecsepegtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit egycentis kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot és a burgonyát is.
A zöldségeket az olajon, kevergetve 8-10 percig pároljuk, majd 1,5 liter vízzel felöntjük. A leveskockát beledobjuk, borral ízesítjük. Közben a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez adjuk.
Kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


