Cheddar sajtos brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 1,5 l víz
- 5 dl főzőtejszín
- 2 db leveskocka
- 50 dkg brokkoli
- só, bors
- 24 dkg cheddar sajt reszelve
- 24 dkg kéksajt
Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos színű rántást készítünk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a 2 db leveslapot. Amikor felforrt hozzáadjuk a brokkolit, addig főzzük amíg megpuhul. levesszük a tűzről és egy botmixerrel pépesítjük
Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, és a kéksajtot. Amikor felforrt készen is van. Tálaláskor a zsemlének kiszedjük a közepét és belekanalazzuk a levest. Egy kis sajttal megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »