Cheddar sajtos brokkoli krémleves recept
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 1,5 l víz
- 5 dl főzőtejszín
- 2 db leveskocka
- 50 dkg brokkoli
- só, bors
- 24 dkg cheddar sajt reszelve
- 24 dkg kéksajt
Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos színű rántást készítünk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a 2 db leveslapot. Amikor felforrt hozzáadjuk a brokkolit, addig főzzük amíg megpuhul. levesszük a tűzről és egy botmixerrel pépesítjük
Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, és a kéksajtot. Amikor felforrt készen is van. Tálaláskor a zsemlének kiszedjük a közepét és belekanalazzuk a levest. Egy kis sajttal megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

