Cheddar sajtos brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 1,5 l víz
- 5 dl főzőtejszín
- 2 db leveskocka
- 50 dkg brokkoli
- só, bors
- 24 dkg cheddar sajt reszelve
- 24 dkg kéksajt
Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos színű rántást készítünk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a 2 db leveslapot. Amikor felforrt hozzáadjuk a brokkolit, addig főzzük amíg megpuhul. levesszük a tűzről és egy botmixerrel pépesítjük
Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, és a kéksajtot. Amikor felforrt készen is van. Tálaláskor a zsemlének kiszedjük a közepét és belekanalazzuk a levest. Egy kis sajttal megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »