Burgonyás káposztaleves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kis káposzta
- 3-4 krumpli
- só
Elkészítése:
Egy kis olajra feltettem a lereszelt káposztát párolódni. Nem kell előzőleg a levét kinyomkodni. Amikor már a káposztadarabok összeesnek és puhák, akkor kiveszünk belőle pár kanálnyit.
A kisebb darabokra vágott krumplit ráteszem a káposztára, felöntöttem vízzel, hogy kb egy ujjnyival meghaladja az edényben lévő káposzta és krumplidarabokat. A legjobb természetesen ha van alaplevünk és azzal tudjuk felönteni, nekem pont nem volt. Amikor a krumpli megfőtt, akkor botmixer segítségével pürésítem és ezt követően sóval ízesítem.
A párolást követően kivett káposztát tálaláskor teszem csak a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

