Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás cukkinikrémleves recept

Burgonyás cukkinikrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb krumpli
    • 1 közepes cukkini
    • 1 vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • 1 csokor snidling
    • 1 zöldségleveskocka
    • őrölt bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A cukkinit, a krumplit és a vöröshagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
    Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon főzzük puhára. (Kb. 20 percig főztem.)

    Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

    Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidlinggel (v. karikára vágott újhagymával).

    A burgonyás cukkinikrémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 63 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá