Tejfölös burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 3 db sárgarépa
- 2 db zellerrépa
- 1 tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- törtpaprika
- só, ételízesítő, petrezselyem, kömény, babérlevél
Elkészítése:
A levesbe először a sárgarépát, zellerrépát teszem fel főni, mert a burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt, babérlevelet, hagyom halk lángon főni. Közben csipetkét készítek. (1 tojáshoz annyi lisztet teszek mennyit felvesz, majd összegyúrom, vékonyra kinyomkodom és elcsipkedem) Mikor majdnem megfőtt a répa akkor teszem bele a kockára vágott burgonyát. Mikor már a burgonya is főtt étolajból és lisztből rántást készítek, belekeverem, aztán a tejfölös habarást is elkészítem és beleteszem. A végén teszem bele a csipetkét és még halk lángon kb. 10 percig főzöm. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »