Tejfölös burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 3 db sárgarépa
- 2 db zellerrépa
- 1 tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- törtpaprika
- só, ételízesítő, petrezselyem, kömény, babérlevél
Elkészítése:
A levesbe először a sárgarépát, zellerrépát teszem fel főni, mert a burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt, babérlevelet, hagyom halk lángon főni. Közben csipetkét készítek. (1 tojáshoz annyi lisztet teszek mennyit felvesz, majd összegyúrom, vékonyra kinyomkodom és elcsipkedem) Mikor majdnem megfőtt a répa akkor teszem bele a kockára vágott burgonyát. Mikor már a burgonya is főtt étolajból és lisztből rántást készítek, belekeverem, aztán a tejfölös habarást is elkészítem és beleteszem. A végén teszem bele a csipetkét és még halk lángon kb. 10 percig főzöm. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »