Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemell
- 150 g tejföl
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek liszt
- só (ízlés szerint)
- 1 csipetborsikafű
- 1-2 csipet ételízesítő
- 1 csipet morzsolt tárkony
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és 1-2 percig percig kavarjuk. Felengedjük kb 2,5 l vízzel, hozzáadjuk a répát és beízesítjük.
Ha már félpuhára főtt a hús, hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Miután megpuhult a krumpli is, egy pohár tejföllel és egy evőkanál liszttel behabarjuk. Végül egy csipet morzsolt tárkonnyal megszórjuk a levest.
Összekavarjuk és megvárjuk, míg összefő.
Tipp:
A borsikafű helyettesíthető egyszerű őrölt fekete borssal is, de a borsikafű egészségesebb és jobban is mutat a levesben ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »