Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemell
- 150 g tejföl
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek liszt
- só (ízlés szerint)
- 1 csipetborsikafű
- 1-2 csipet ételízesítő
- 1 csipet morzsolt tárkony
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és 1-2 percig percig kavarjuk. Felengedjük kb 2,5 l vízzel, hozzáadjuk a répát és beízesítjük.
Ha már félpuhára főtt a hús, hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Miután megpuhult a krumpli is, egy pohár tejföllel és egy evőkanál liszttel behabarjuk. Végül egy csipet morzsolt tárkonnyal megszórjuk a levest.
Összekavarjuk és megvárjuk, míg összefő.
Tipp:
A borsikafű helyettesíthető egyszerű őrölt fekete borssal is, de a borsikafű egészségesebb és jobban is mutat a levesben ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »