Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemell
- 150 g tejföl
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek liszt
- só (ízlés szerint)
- 1 csipetborsikafű
- 1-2 csipet ételízesítő
- 1 csipet morzsolt tárkony
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és 1-2 percig percig kavarjuk. Felengedjük kb 2,5 l vízzel, hozzáadjuk a répát és beízesítjük.
Ha már félpuhára főtt a hús, hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Miután megpuhult a krumpli is, egy pohár tejföllel és egy evőkanál liszttel behabarjuk. Végül egy csipet morzsolt tárkonnyal megszórjuk a levest.
Összekavarjuk és megvárjuk, míg összefő.
Tipp:
A borsikafű helyettesíthető egyszerű őrölt fekete borssal is, de a borsikafű egészségesebb és jobban is mutat a levesben ;-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »