Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg brokkoli
- 50 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 8 dl húsleves alaplé, vagy víz
- 2 dl tejszín
- fehér bors
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A brokkolit rózsákra szedjük, és alaposan megmossuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és pár percet pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a krumplit, felöntjük az alaplével. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és tálaljuk.
Tálaláskor pirított zsemlemorzsát és reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »