Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg brokkoli
- 50 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 8 dl húsleves alaplé, vagy víz
- 2 dl tejszín
- fehér bors
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A brokkolit rózsákra szedjük, és alaposan megmossuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és pár percet pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a krumplit, felöntjük az alaplével. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és tálaljuk.
Tálaláskor pirított zsemlemorzsát és reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

