Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg brokkoli
- 50 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 8 dl húsleves alaplé, vagy víz
- 2 dl tejszín
- fehér bors
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A brokkolit rózsákra szedjük, és alaposan megmossuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és pár percet pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a krumplit, felöntjük az alaplével. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és tálaljuk.
Tálaláskor pirított zsemlemorzsát és reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »