Brokkolikrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db erőleveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, és a zsenge szárrészét vágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, keverjük alaposan össze, majd rögtön tegyük rá a brokkolit és a krumplit is.
Kevergetve pár percig pároljuk tovább, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Végül öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára.
Amikor a brokkoli és a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.
Közben a kiflikarikákat szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük világos zsemleszínűre, ropogósra.
Tálaláskor merjük tányérokba a levest, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és a ropogósra sült, sajtos kiflivel kínáljuk.
A brokkolikrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


